top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıSerhat Kaya

Müşteriler satın alırken NEDEN sizi tercih etmeli?

Günümüzde artık 4P’nin yerini alan 4C kuralı da yerini hızla başka bir teoriye bırakıyor gibi görünüyor; S.A.V.E.

Yani Solution (çözüm), Access (erişim), Value (değer) ve Education. (eğitim)

⠀⠀⠀⠀⠀

Müşterilerinizi sürekli etkilemek ve onları sadık müşteriler olarak elinizde tutabilmeyi sürdürmek kolay değil ancak imkansız da değil.

⠀⠀⠀⠀⠀

Bunun için artık ürün değil, kullanıcıya sağladığınız çözüm, sizi tercih etmesi için doğrudan fiyatınız değil ona hissetireceğiniz değerler karması, ürünü satışa sunduğunuz lokasyon ve cazibesi değil, müşterinin oturduğu yerden kolayca ürüne/hizmete zahmetsizce erişilebilmesi, onu cezbetmek için yaptığınız indirim, kampanya ve promosyonlar değil, ürünü ve hizmetlerinizi deneyimlerken müşterinizin öğrenecekleri ve kendisine katacağı öğretiyi yani eğitimi önemsediğinizi gözler önüne seren yeni bir pazarlama stratejisi geliştirmemiz ve bunu profesyonelce uygulamanız şart.

⠀⠀⠀⠀⠀

Firmalar ve markalar pazarlama süreçlerine; genel idari yönetim uygulamalarına, bünyelerinde yer alan tüm departmanlarını da dahil etmeyi başarabilirse, müşteriye temas edilen tüm gerçek ve dijital noktalarda doğru ve etkin bir iletişim sağlanabilir.

⠀⠀⠀⠀⠀

Birçok yatırımcı halen sadece konsepte, bazı sunum araçlarına yüksek yatırımlar yaparken, insan kaynağının ve iletişim stratejisinin verimli yönetimi konusunda sınıfta kalıyor.

⠀⠀⠀⠀⠀

Unutulmamalıdır ki, her çağın sahip olduğu teknolojik imkanları doğru kullanmak kadar, sahip olunan teknolojiye paralel duyguları da sağlıklı yönetebiliyor olmak çok önemlidir. Alışveriş sırasında duygulara hitap etmek de bu yeni teoriyle mümkündür; müşterilerine satacağı ürün ve sağlayacağı hizmetleri belirgin bir ‘vaat’ şeklinde sunarken çözüm, değer, erişim ve eğitim konularındaki başarınız, markanızı rekabet ortamında önce daha çabuk fark edilir sonra da tercih edilir hale getirecektir.




212 görüntüleme0 yorum
bottom of page