top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıSerhat Kaya

Ertele(me)mekte fayda var

“Gerçek hayatta fantastik olan ile sıradan olan, sade olan ile simgesel olan genellikle çözülmez biçimde iç içe geçmiştir. Bence en iyi romanlar da hayatı, bunları birbirinden koparmaksızın araştırıp gözler önüne serenlerdir.” diyor yazar Murdoch.

⠀⠀⠀⠀

Bizim topraklarımızda da ‘ne yazıkki’ salt gerçekler ile uydurma gerekçeler birbiri ile iç içe geçmiş durumda.

Bugün ülke ekonomisi “erteleme-öteleme” ile topallarken İnsanımız, eski zamanda adalara giden şirket-i hayriye vapurunun yan tarafında yolculuk yapanlar gibi varışa kadar seyre dalmış durumda.

⠀⠀⠀⠀

Öyleki iş dünyasında yine bir bayramın arefesinde klasik söylemler hemen hemen herkesin çevresinde bulunan ticaretle uğraşan insanların diline dolanmış durumda; “hele bir bayram geçsin de…” yahu şu bayram geçsin de, şu seçimler geçsin de, yılbaşı geçsin de türevi hayatınızdan akıp giden günler karmasına yenilerini eklemekten cidden SIKILMADINIZ MI?

⠀⠀⠀⠀

Kötü giden insan ilişkilerinize, kârlılığı düşük, zarara batmış işlerinize, çözüm aramaktan uzak durduğunuz önemli sorunlarınıza eğilmeyi gerçekten düşünmüyor musunuz?

⠀⠀⠀⠀

Bugün ticaret sahnesinde stratejisi KUVVETLİ, hamle ve girişim zamanlaması DOĞRU olanlar kazanıyor. Hal böyle olunca bırakın ayları yılları, kazanmak için tek bir AN dahi önemliyken, sizin aksiyon almak ve firmanızı içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtarmak için bayramları, seyranları gelsin-geçsin diye beklemeniz ve yatırımlarınıza, dolayısıyla doğrudan kendinize zarar vermenizden vazgeçmenizin zamanı gelmedi mi?

⠀⠀⠀⠀

Benden söylemesi, sizden de canınız isterse şapkalarınızı önünüze koyup düşünmesi diyerek, büyüklerin ellerinden küçüklerin yanaklarından bolca öpüleceği, yollardan kaza haberlerinin gelmeyeceği gerçekten şeker tadında bir bayram geçirmenizi diliyorum, muhabbetle.



(2 Haziran 2019)



90 görüntüleme0 yorum
bottom of page