top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıSerhat Kaya

Deloris Jordan'ı tanıyor musunuz?

Bazen tüm çıplaklığıyla gözümüzün önümüzde duran gerçekler; sırf gizemli olmadığı ve düz bir şekilde sunulduğu için insana cazip gelmez.

Bu duruma hikâyeden kurgudan uzak bir reel örnek isterseniz mesela Bayan Deloris var.

⠀⠀⠀⠀⠀

Bugün birçoğunuzun tanımadığını düşündüğüm Bayan Deloris 1963’te 5. çocuğuna sahip oldu ve bu çocuk çok hastaydı, kardeşlerinden de tuhaftı. 50 santime yakın kolları vardı ve büyümeye çalışırken sürekli burnundan kan geliyordu.

Bayan Deloris annesini kaybettikten sadece 1,5 ay sonra bu 5. çocuğa sahip olduğu için bu çocuğun kutsallığına ve göklerden gelen bir hediye olduğuna öyle çok inanıyordu ki ona kelime manası göklerden gelen anlamını taşıyan bir ad verdi ve bu özel ad ile birlikte yaşamasını diledi; MİKAİL.

⠀⠀⠀⠀⠀

O ad bugün Amerika’nın Chicago eyaletinde ki United Center adında bir spor salonunun önündeki heykelin üzerinde şu şekilde yazıyor:

“1984 – 1993 | Gelmiş ve Gelecek Olan Sporcuların En İyisi – MİCHAEL JORDAN”

⠀⠀⠀⠀

Bahsettiğim kadın Bir basketbol efsanesinin, Michael Jordan’ın Annesi;

DELORİS JORDAN.

Jordan’ın başarılarından, zorluklar karşısında ki mücadelesinden, muhteşem kariyerinden bahseden yüzlerce kitap ve video var fakat hepsinin kaçırdığı esas husus; O kadın, 1963’te heyecanla kucağına aldığı hasta bir çocuğu çok sevdi ve doktorlar hep aksini söyleseler de onun çok yaşayacağına inandı. Bir spor koçu Jordan’ın yeteneğini elinde bir basketbol topu varken seneler sonra görebildi AMA o kadın kolları 46 cm olarak dünyaya gelen bu çocuk daha yaşına girmemişken basketbolcu olması için elinden geleni yapacağına kendi kendisine söz verdi ve bu sözü 'bir resmin arkasına yazarak tarihe kazıdı.' O gün Jordan henüz 6 yaşında bile değildi!

⠀⠀⠀⠀⠀

Görmek isteyenler için o resim Amerika’da Jordan müzesi’nde yer alıyor. İşte bazen görünmeyene ve İMKÂNSIZ denilene inanmak tam olarak bu aslında!

(#YenidenSen Fark Ediş) ⠀⠀⠀⠀⠀

Evlatları için güzel gelecekler inşa etmek için emek sarf etmekten öteye 1 kere yaşanabilen bir ömrü gözünü kırpmadan feda eden annelerimizin ellerinden öpüyorum.

⠀⠀⠀⠀⠀


(11 Mayıs 2019)



161 görüntüleme0 yorum
bottom of page